Wat is DementieOnline?

Als iemand in uw directe omgeving dementie krijgt, betekent dit nogal wat. Voor de persoon zelf, maar ook voor u. Het leven verandert. Uw naaste heeft steeds meer hulp en begeleiding nodig. Veel mensen nemen de zorg graag op zich, maar vinden het best lastig om te wennen aan de nieuwe situatie en de vele veranderingen. DementieOnline kan u helpen.

Website voor mantelzorgers

DementieOnline is een website voor mantelzorgers van mensen met dementie. Een mantelzorger is bijvoorbeeld een partner, kind, vriend of kennis. Veel mantelzorgers hebben vragen over de zorg. Of over het verloop van de ziekte. 

Op DementieOnline.nl:

  • Vindt u informatie over dementie en de knelpunten die mantelzorgers ervaren
  • Leest u tips en antwoorden op veelgestelde vragen
  • Kunt u een korte test doen, om te checken of u de situatie onder controle hebt
  • Kunt u een online cursus volgen. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers en helpt u om nog beter voor uw naaste met dementie te zorgen. 

Internetcursus 

Een belangrijk onderdeel van DementieOnline is de internetcursus voor mantelzorgers. Deze bestaat uit vijf lessen die u thuis, achter uw eigen computer, kunt volgen. Veel mantelzorgers hebben de cursus al gevolgd en zijn enthousiast. Hier leest u meer informatie over de online cursus.