Vragen over DementieOnline en internetcursus

Is de internetcursus DementieOnline iets voor mij?

De internetcursus DementieOnline is voor álle mantelzorgers van mensen met dementie. Het maakt niet uit of u al heel lang of nog maar net mantelzorger bent. Lukt het u goed om de zorg vol te houden? Ook dan kan de cursus interessant voor u zijn. Om overbelasting in de toekomst te voorkómen bijvoorbeeld. 

Waar kan ik informatie krijgen over de cursus DementieOnline?

Op deze website vindt u veel informatie over de internetcursus DementieOnline. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u het contactformulier invullen. De coach van de internetcursus geeft binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag.

Wat kost de cursus DementieOnline?

Deelname aan de cursus is voor mantelzorgers van bij Geriant ingeschreven cliënten kosteloos. Uw casemanager bespreekt dat met u, dan wel u kunt dat zelf inbrengen in het contact. Heeft u besloten deel te nemen, dan ontvangt u via uw casemanager een voucher zodat u kosteloos kunt inloggen in de cursus.
Voor mantelzorgers waarvan de naaste met dementie niet is ingeschreven als cliënt bij Geriant kost deelname aan de cursus van DementieOnline € 500,--. U kunt via de aanmeldpagina een account aanmaken voor deelname aan de cursus en dan betalen via iDeal.  

Is het veilig om mee te doen aan de cursus? Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Het is veilig om mee te doen met de internetcursus. DementieOnline gaat vertrouwelijk om met uw gegevens. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de cursus en niet voor andere doeleinden. Deelnemers aan de internetcursus DementieOnline ontvangen een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Zo is de toegang tot de cursus beveiligd. Alleen uw persoonlijke coach kan uw gegevens bekijken. De gegevens kunnen eventueel wél worden gebruikt voor anoniem onderzoek naar de resultaten van de internetcursus.

Hoe lang duurt de internetcursus?

De cursus bestaat uit 5 lessen en het bijhouden van een zorgdagboek. Wij adviseren om eens per week of per twee weken een les te volgen en de bijbehorende opdrachten te maken. De totale cursus duurt dan gemiddeld 10 weken, maar u bepaalt zelf het tempo.

Wat is een digitale coach en wie is het?

Alle deelnemers aan de internetcursus DementieOnline krijgen een persoonlijke coach. Deze coach is een ervaren zorgprofessional in dienst van Geriant. We noemen het een ‘digitale coach’, omdat het contact via de computer/internet verloopt. Deze coach begeleidt deelnemers van de cursus en geeft hen via de computer advies en feedback. Maak kennis met onze digitale coaches.

Moet ik mijn naaste met dementie vertellen dat ik deelneem aan de cursus DementieOnline?

U hoeft er geen geheim van te maken, dat u de internetcursus volgt. U kunt bijvoorbeeld vertellen dat u handige dingen leert en tips krijgt over dementie en zorg.

Kan ik de cursus op mijn type computer volgen?

Om de cursus te volgen, heeft u een computer nodig met snelle internetverbinding (ADSL, Kabel, glasvezel), een geluidskaart én geluidsboxjes of een koptelefoon. Om videofragmenten te bekijken, moet Windows Media Player geïnstalleerd zijn op uw computer. De internetcursus werkt met alle bekende browers, zoals Internet Explorer, Firefox en Chrome. U heeft een e-mailadres nodig, om te communiceren met de coach.

Moet ik veel van computers weten om deze cursus te kunnen volgen?

U hoeft niet veel van computers te weten. Het is wel belangrijk dat u bekend bent met het gebruik van internet en e-mail.