Voor wie is de internetcursus DementieOnline?

Een cursus voor alle mantelzorgers

De internetcursus DementieOnline is voor álle mantelzorgers van mensen met dementie. U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald zorgt voor een hulpbehoevende naaste. Een mantelzorger is bijvoorbeeld de partner, het kind, de ouder, een familielid of vriend van de persoon met dementie. U heeft als mantelzorger een persoonlijke band met degene waarvoor u zorgt.

Ook voor jongeren

Het kan voorkomen dat uw naaste al op jonge leeftijd aan dementie lijdt. Hebt u kinderen met hem of haar, dan zijn zij soms nog jonger dan achttien. Ook zij kunnen de internetcursus volgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de cursus samen met uw kinderen te volgen.

Problemen voorkomen

De cursus is niet alleen voor mantelzorgers die overbelast zijn of knelpunten ervaren. De korte cursus kan juist voorkómen dat problemen ontstaan. Dus of u al jaren mantelzorger bent of nog maar net: de internetcursus DementieOnline is er voor ú. Deze cursus is geen vervanging van reguliere hulp. Heeft u bijvoorbeeld last van ernstige angstklachten of depressiviteit? Dan is het belangrijk om uw huisarts te raadplegen.

Hier leest u meer informatie over de inhoud van de cursus. U kunt zich ook direct aanmelden voor de cursus.

Voor professionals in de zorg

DementieOnline is ook voor professionals in de zorg, die contact hebben met mantelzorgers. Mantelzorger zijn is meestal belastend voor iemand. Goede en tijdige ondersteuning is belangrijk, om overbelasting te voorkómen. DementieOnline is bedoeld als aanvulling op de reguliere zorg, het is geen vervanging. Kent u mantelzorgers van mensen met dementie? Dan kunt u ze wijzen op deze website en op de speciale internetcursus DementieOnline. Deze helpt om overbelasting te voorkómen.

Direct naar de pagina voor professionals