DementieOnline, online cursus voor mantelzorgers

De internetcursus DementieOnline voor mantelzorgers

Iemand in uw naaste omgeving heeft dementie. Misschien uw partner, uw ouder, een vriend. U zorgt voor deze persoon, alleen of samen met anderen. Mantelzorger zijn is meestal geen bewuste keuze. De persoon met dementie heeft zorg nodig en u bent die zorg gaan geven. Dat is waardevol, maar tegelijk erg intensief.

Praktische tips voor nog betere zorg

Zorgen voor iemand met dementie is ‘een vak apart’. Waarschijnlijk bent u al heel vaardig in dit vak! Toch hebben veel mantelzorgers vragen. De ziekte dementie is ingrijpend en de zorg voor uw naaste vraagt veel tijd en energie. De internetcursus DementieOnline kan een uitkomst zijn. U krijgt praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie. Zo krijgt u meer grip op de dementie en op de situatie en kunt u nog beter voor uw naaste zorgen. 

Handig via internet
Misschien denkt u: een cursus? Geen tijd voor. Een logische gedachte. Toch merken deelnemers dat het goed lukt om de korte internetcursus DementieOnline te volgen. U volgt de vijf lessen namelijk via uw eigen computer en in uw eigen tijd. Handig via internet. En u krijgt persoonlijke begeleiding en feedback van een persoonlijke coach ‘op afstand’.

De cursus bestaat uit vijf digitale lessen en u wordt begeleid door ervaren en deskundige professionals van Geriant.  

Ervaringen van deelnemers

Mantelzorger Eva over de internetcursus DementieOnline
"Ik heb door de cursus DementieOnline 
geleerd om grenzen te stellen en 
hulp te vragen" - Eva (44 jaar).  

Eva deed de online cursus nadat ze mantelzorger werd voor haar moeder. Nieuwsgierig hoe andere mantelzorgers de cursus hebben ervaren? Lees hun ervaringsverhalen.

Veilig en anoniem

DementieOnline gaat vertrouwelijk om met uw gegevens. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de cursus en niet voor andere doeleinden. Deelnemers aan de internetcursus DementieOnline ontvangen een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Zo is de toegang tot de cursus beveiligd. Alleen uw persoonlijke coach kan uw gegevens bekijken. De gegevens kunnen eventueel wél worden gebruikt voor anoniem onderzoek naar de resultaten van de internetcursus, om de cursus te blijven verbeteren.

Besloten Facebook groep
We weten dat veel mantelzorgers het waardevol vinden om ervaringen uit te wisselen en elkaar vragen te stellen. Daarom hebben hebben we een besloten Facebook groep ingericht, als laagdrempelig en toegankelijk platform. Alleen (ex)cursisten krijgen toegang tot deze groep. De inhoud is alleen zichtbaar voor leden van de groep en is dus niet openbaar.

DementieOnline is tot stand gekomen onder volledige verantwoordelijkheid van Geriant. 

Aanmelden cursus