DementieOnline gaat 23 september van start

Stichting Geriant lanceert op 23 september 2013 DementieOnline. Dat is een nieuwe website ter ondersteuning van mantelzorgers van mensen met dementie. Een mantelzorger is bijvoorbeeld een partner, kind, vriend of kennis. Veel mantelzorgers ervaren problemen bij de zorg en hebben behoefte aan advies en ondersteuning. Het gaat vooral om emotionele steun en het leren omgaan met de veranderingen.

Als iemand in de directe omgeving dementie krijgt, betekent dit nogal wat. Voor de persoon zelf en voor de mensen om hem of haar heen. Het leven verandert. De naaste heeft steeds meer hulp en begeleiding nodig. Dat is zwaar en verdrietig. Veel mensen vinden het moeilijk om te wennen aan de nieuwe situatie en de vele veranderingen.Mantelzorg is meestal geen bewuste keuze. Het is ook niet vanzelfsprekend dat de zorg zomaar lukt. Veel mantelzorgers hebben vragen over de zorg. Of over het verloop van de ziekte. DementieOnline geeft informatie over dementie en over knelpunten die veel mantelzorgers ervaren. De website biedt ook tips en antwoorden op veel gestelde vragen. Mantelzorgers kunnen hier bovendien een online cursus volgen. Daarmee kunnen ze hun ‘werk’ langer volhouden. 

DementieOnline is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Stichting Geriant Geriant helpt mensen met dementie en hun naasten, thuis en in het verzorgingshuis.
VGZ heeft DementieOnline financieel mede mogelijk gemaakt. Aan DementieOnline.nl ging Dementie de Baas vooraf. Dementie de Baas is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met Stichting Geriant en Alzheimer Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.dementieonline.nl.