Colofon

Algemeen
DementieOnline is tot stand gekomen onder volledige verantwoordelijkheid van Stichting Geriant. Aan DementieOnline ging Dementie de Baas vooraf. Dementie de Baas is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met Stichting Geriant en Alzheimer Nederland. DementieOnline is mede mogelijk gemaakt door Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ

Online cursus
Bij de totstandkoming van de cursus van DementieOnline is gebruik gemaakt van de verworven inzichten van Dementie de Baas en de bestaande kennis over werkzame interventies. De omvang is teruggebracht naar vijf lessen, de teksten zijn volledig vernieuwd.

Aan DementieOnline.nl ging Dementie de Baas'vooraf. Wetenschappelijk onderzoek naar Dementie de Baas laat zien dat de internetcursus een effectieve methodiek is in de ondersteuning van mantelzorgers van mensen met dementie. De verwachting is dat de mantelzorgers van mensen met dementie ook effectief ondersteund worden met deze verkorte, gewijzigde versie.

Inhoud
De inhoud en teksten van de online cursus zijn vervaardigd door Huub Buijssen. Huub Buijssen is klinisch psycholoog en directeur van Buijssen Training & Advies en heeft zijn sporen verdiend met publicaties op het gebied van ‘omgaan met dementie’. Hij is er in geslaagd een sterke inhoud te verbinden aan een stevige didactische aanpak.

Als presentator en daarmee ‘leidsman’ voor de mantelzorgers die de cursus DementieOnline volgen treedt Jos Lankreijer op, gz-psycholoog. Jos is jarenlang werkzaam geweest bij Geriant en in het werkveld 'dementie'. 

De projectleiding van DementieOnline lag in handen van Loes Verschragen, beleidsmedewerker bij Geriant.

De techniek van de digitale cursus is gemaakt in Moodle. Dit werd ondersteund door Avetica. De video-opnames die in de cursus worden getoond, zijn verzorgd door Morganaproducties uit Kerkdriel. 

Website
De website van DementieOnline is een productie van Stichting Geriant in samenwerking met Groot Haar + Orth, communicatie en creatie. Groot Haar + Orth deed de projectbegeleiding, maakte het ontwerp van de site en redigeerde de teksten. Sterc Internet en Marketing verzorgde de techniek van de site. 

Meer informatie? 
Vragen over DementieOnline? Mail naar info@dementieonline.nl.  

 

Alle rechten van www.DementieOnline.nl berusten bij Stichting Geriant.